startherbil    info-top info-top

Skifte luftfilter selv, eksempel bil Audi A8 D4 3.0 TDI

 faceshare2

Å skifte luftfilter på bilen er en relativt enkel prosedyre og man trenger kun enkle verktøy, på bilen min som er en eldre Audi A8 3.0 TDI trengs det kun stjernetrekker med litt langt skaft.

Luftfilterboksen sitter gjerne på høyreside i motorrommet og kjennetegnes med slangen som går inn i luftmassemåleren og videre til innsuget eller turbo i dette tilfellet.

Lokalisering-av-lutfilterboks-Audi-A8-D4-3.0-TDI

Toppen av boksen er som regel festet med skruer og slangen med en slangeklemme. Skruene kan sitte litt langt nede gjerne på en flens 10-15 cm ned på kanten av selve boksen.

Skruer-lutfilterboks  Slangeklemme-luftfilterboks

Demonter slangeklammen og skruene og løft toppen av luftfilterboksen til side. På denne bilen sitter slangeklemmen etter luftmassemåler så denne brettes til side sammen med lokket.

Demontert-luftfilterlokk-Audi-A8-D4

 

Nå har du tilgang til filteret, på denne bilen er det rundt, men de fleste har firkantede luftfilter. Legg merke til hvilken vel luftfilteret sitter montert og ta det ut og erstatt med nytt filter. Monter tilbake lokket og slangeklemmen.

Her ser du forskjell på nytt og gammelt filter. Det gamle luftfilteret her har kun gått 10.000 km og er godt innenfor intervallet på bilen, men det skader ikke med et bytte. Jeg bytter olje, oljefilter, luftfilter og kupefilter hver vår og høst, eller etter 10.000 km på mine biler selv om de i utgangspunktet er spesifisert for ”Long Life” service. Dette for å forlenge levetiden på motoren.  

Nytt-vs-gammelt-luftfilter-audi-A8