startherbil    info-top info-top

Støtdempere

faceshare2

Støtdempere med høy kvalitet sikrer gode kjøreegenskaper, men det er ikke bare for komforten sin skyld at de sitter på bilen. Støtdemperne har nemlig flere oppgaver enn å bare gi bedre kjøreopplevelse og komfort.

Støtdemperne sin aller viktigste oppgave er å redusere gyngingen som oppstår ved kjøring. Demperne skal roe ned kjøretøyet etter for eksempel humper i veien. Dårlige støtdempere resulterer i dårligere veigrep, økt bremselengde og større slitasje på vitale deler som styring, hjuloppheng, hjullager og ikke minst dekk.

Støtdemperne trykker også hjulene ned mot bakken, slik at eventuelle støt opp av disse istedenfor å slå direkte opp i bilen.

En liten test for å finne ut om det er på tide å bytte støtdempere er å ha gangfart på bilen også bremse opp, for å så merke seg om bilen gynger. Om bilen gynger unormalt mye og flere sekunder etter stopp er det lurt å få sjekket disse.

Myke støtdempere gir mer komfort, men kan også påvirke bilens kjøreegenskaper negativt. Stivere stødempere gir en mere sportslig følelse.

KYB har støtdempere i flere kategorier.

PREMIUM - Standard, normale kjøreforhold.

EXCEL-G - Torørs gassdemper. Stabil med lenger holdbarhet.

GAS-A-JUST - Ettrørs gassdemper. God respons for høyhastighetskjøring og tøffe veier.

ULTRA SR - Passer særlig biler med lavprofildekk og sportsbiler. Rå stabilitet og sportslig look til en gunstig pris!

 

optimaldemperSttdemper