startherbil    info-top info-top

 Hjullager  faceshare2

Hvert hjul på bilen din har et eget hjullager. At disse er i orden betyr enormt  mye for både kjørekomfort og sikkerhet. Det finnes ingen fasit på når man skal skifte hjullager, men når det først er defekt, da er det viktig å få byttet dem raskest mulig.

Du kan gjenkjenne et defekt hjullager på flere måter. Den vanligste er en ulyd som følger hjulets rullehastighet. Gjerne ved sving da hjullageret får mere press av bilens vekt. Høyre sving vil presse på bilens venstre hjullager, og venstresving vil presse på bilens høyre hjullager.

Hjullager kommer ofte løst, men det kan hende at hjullageret kommer komplett med nav og abs-ring på noen bilmerker.

Hva skjer om jeg ikke bytter hjullager?
Et defekt hjullager vil som regel i første omgang være ganske ufarlig, men gi en ubehagelig lyd i bilen. Om man kjører for lenge med defekt hjullager, vil lyden bli verre, og bilen vil miste kjøreegenskaper på grunn av slark i lageret. I verste fall kan hjulet låse seg i fart, og det er derfor anbefalt å bytte hjullager så fort man har bekreftet at det er der problemet ligger. Er du i tvil anbefales det å ta kontakt med verksted for diagnose.

Hos oss får du hjullager till de aller fleste bilmerker av meget høy kvalitet, og til god pris fra lager i Norge. Har du behov for nytt hjullager og er i tvil, så tar du kontakt med oss på telefon eller e-post.

Hjullager

Se også karosserideler